BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът отмени спирането на двата парогенератора на ТЕЦ Перник

сн. btvnovinite.bg
сн. btvnovinite.bg

Не е имало налице пряка и непосредствена опасност за замърсяване на атмосферния въздух или здравето на хората към момента на принудителното спиране на 4-ти и 5-ти генератор на ТЕЦ Перник, наложено от местната РИОСВ.  Това е установил Административният съд в града, който отмени мярката на екоинспекцията, след като ръководството на дружеството обжалва наложеното вето.

Според ръководството на ТЕЦ-а топлоцентралата е въведена в политически капан преди местните избори, а компетентните органи не са могли да свършат работата си, тъй като мръсният и миризлив въздух не бил следствие от работата на ТЕЦ-а, а от друг източник.

След спирането на котлите секна и топлата вода на перничани, въпреки че топлоцентралата имаше разрешение да пусне 3-ти парогенератор, който работи на газ.

ТЕЦ-ът получи предписание да премахне от територията си складирани 90 тона слама, за които се предполага, че са приготвени за горене.

 

Източник: PernikToday

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!