BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фирма иска да складира боклук в Топлофикация Перник, шефът на ТЕЦ-а Л. Спасов: Категорично съм против!

В публичното пространство плъзна слух, че пернишката Топлофикация отново има намерение да складира и гори отпадъци. Появи се ново инвестиционно намерение за складиране на отпадъци на площадката на ТЕЦ-а в града. Това отново изостри ушите на природозащитниците срещу топлофикационното дружество, което отдавна вече заради общественото мнение се отказа от подобни идеи. Във връзка с темата от Топлофикация – Перник излязоха със становище до медиите, за да хвърлят повече яснота по проблема.

Оказа се, че инвестиционно предложение „Обособяване на площадка за събиране, съхраняване и третиране на отпадъци“ на територията на ТЕЦ-а е на друга фирма, нямаща общо с Топлофикация.  Нещо повече, директорът на ТЕЦ-а Любомир Спасов категорично подчерта, че дружеството е против въпросното инвестиционно предложение.

Ето какво изпрати той до zaPernik.com:

СТАНОВИЩЕ  от „ТОПЛОФИКАЦИЯ – ПЕРНИК” АД

Във връзка с появила се информация в средствата за масово осведомяване, че е налице намерение да бъдат складирани и преработвани отпадъци на територията на ТЕЦ „Република”, дружеството завява следната позиция :

Инвестиционно предложение „Обособяване на площадка за събиране, съхраняване и третиране на отпадъци в недвижим имот с идентификатор по КККР на град Перник 55871.514.9558, находящ се в град Перник, кв.”Мошино”, ТЕЦ „Република” не е инвестиционно предложение на „Топлофикация – Перник” АД, а на друго юридическо лице – „РЕКОЛОГИЯ” ЕООД – несвързано с „Топлофикация – Перник“ АД. Ние „Топлофикация – Перник” АД държим ясно да заявим пред цялата общественост и жителите на град Перник, че дружеството е против въпросното инвестиционно предложение.                

Теренът, посочен в инвестиционното предложение с идентификатор по КККР на град Перник 55871.514.9558  не  е ТЕЦ „Република”, като информацията е некоректна, същият е частна собственост  на друго юридическо лице и е обект на сделка между различни юридически лица, като предишен собственик на терена е юридическото лице, носещо името „ТЕРС МОШИНО” ЕООД.

„Толофикация – Перник” АД сме свидетели на категоричната позиция на жителите на град Перник и тяхната съпротива срещу инвестиционни предложения свързани със съхраняване и третиране на отпадъци на територията на град Перник, поради което заявяваме, че „Толофикация – Перник” АД е против горепосоченото инвестиционно намерение, което предвижда съхраняване и третиране на отпадъци в непосредствена близост до собственост на дружеството, а именно ТЕЦ „Република”.  

В наше лице гражданите на гр. Перник имат съюзник в борбата им за по-чиста природа и ние като отговорно дружество ще направим всичко по силите ни това инвестиционно намерение да не бъде реализирано.             

С уважение : 

Инж. Любомир Вангелов Спасов                                                                                                          Изпълнителен директор на „Топлофикация – Перник” АД

Коментари

коментара

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!